Gemarineerde mango met kokosroom

gemarineerde mango met kokosroom 2Mijn mango ‘verslaving’ is ontstaan in 2010 toen we op Bora Bora in Frans-Polynesië waren. Het is daar inderdaad net zo idyllisch als dat de naam doet vermoeden… Alhoewel, voor 100 euri per nacht hadden we de goedkoopste kamer van het hele eiland. Een piepklein gehorig hok in het enigste hostel op het eiland, met vochtige bedden. Maar het eiland en het snorkelen daar…  prachtig! Wat ik me goed herinner is de laan met mangobomen vlakbij het hostel waar de mango’s met bosjes naar beneden vielen. Lekker dat ze waren! Het was blijkbaar oogsttijd.
Gelukkig zijn mango’s in Nederland ook het hele jaar te koop en naar mijn bevindingen van prima kwaliteit. Ik eet ze bijna dagelijks samen met wat havermout, lijnzaad en noten door de kwark.
Dit toetje met kokosroom is smullen, je kunt het eventueel nog uitbouwen met een bolletje Mango-Passievruchtenijs van de AH excellent, erg lekker sorbetijs! De overgebleven en extra lang gemarineerde mango smaakte de volgende ochtend ook goed door de kwark, dus dit is tevens een ontbijttip!

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten + 1 uur wachttijd

  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 citroen, geperst
  • 2 el honing
  • 2 rijpe mango’s, in parten gesneden
  • 25 gr gemalen kokos
  • 125 ml slagroom
  • 2 el (poeder)suiker
  • munt

Roer in een kom de sinaasappelsap, citroensap en honing tot marinade. Schep de mangoparten erdoorheen. Dek de kom af en laat de mango minimaal 1 uur marineren.
Rooster in een droge koekenpan de kokos in 2 minuten goudbruin.
Neem de mangoparten uit de marinade en verdeel ze over 4 borden. Besprenkel ze met 1 el marinade. Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep het over de mango. Garneer met de kokos en een takje munt.

Advertentie

2 gedachten over “Gemarineerde mango met kokosroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s