Onlangs waren we in Parijs en at ik in Quartier Latin, in de bistro Les
caves de Bourgogne om precies te zijn (aanrader!), zo’n heerlijke Salade Chèvre Chaud. Smeuïge warme geitenkaas gegratineerd met honing, geserveerd op een groene salade met zo’n goeie Franse vinaigrette….
Ik vind deze variant van de geitenkaassalade het lekkerst, niet te veel toeters en
bellen. Zorg vooral dat je lekkere geitenkaas hebt weten te bemachtigen! In Utrecht shop ik voor kaas vaak bij Hooft in de Burgermeester Reigerstraat, veel keus.
Je kunt met deze salade volop variëren door er nog zongedroogde tomaatjes, uitgebakken spekjes, olijven, een gekaramelliseerd appeltje etc. aan toe te voegen.
Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd 25 minuten
- 75 gr gemengde sla
- 2 plakken zachte geitenkaas, in totaal zo’n 100 gr
- 1/2 komkommer
- 2 (oude) witte boterhammen
- handje walnoten, geroosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijn azijn
- 1 tl honing + wat extra om de geitenkaas te besprenkelen
- 1/2 tl mosterd
- tijm, eventueel
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de korstjes van de boterhammen, zodat je een vierkante toast krijgt. Als het brood nog niet oud is, leg het dan even (+/- 1 minuut) in een voorverwarmde oven, zodat het droog wordt.
Klop voor de vinaigrette de olijfolie, wittewijnazijn, honing, mosterd en wat peper en zout tot een dressing. Snijd de komkommer in plakjes en rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Bekleed een bakplaat of rooster met aluminiumfolie. Leg de plakken geitenkaas op de toastjes en sprenkel er wat honing overheen. Schuif de bakplaat met de geitenkaasjes onder de hete grill en laat de geitenkaastoast in zo’n 3 minuten warm worden en kleuren.
Verdeel de sla over de borden samen met de komkommer en sprenkel de dressing eroverheen. Leg de toastjes met warme geitenkaas erop en garneer tot slot met de geroosterde walnoten. Eventueel kun je er nog wat tijm overheen strooien.