Couscous met kip, gekarameliseerde ui en kikkererwten, wederom een succesrecept uit de Kookkaravaan! Omdat ik dit gerecht voor 2 personen maakte, gebruikte ik bio kipfilets van de poelier i.p.v. een hele kip. Ik heb het lang laten stoven en de kip was mals. Toch denk ik dat je beter de wat vettere stukken van de kip kunt gebruiken. Bij de poelier en soms bij de AH kun je ook kippendijenvlees zonder vel en bot krijgen. De kruidige saus combineert goed met de zoete gekaramelliseerde ui. Eerder maakte ik deze verrukkelijke runderstoof met pruimen, honing en amandelen uit de Kookkaravaan, wat een van de best bekeken recepten op deze website is. Als je geen tajine hebt kun je dit gerecht ook maken in een braadpan met dikke bodem.
Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 75 minuten
Kip en bouillon
- 600 gr kippendijenvlees zonder vel en bot
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 el bladpeterselie, gehakt
- 1 el koriander, gehakt
- 100 gr kikkererwten, geweekt of eventueel uit blik, afgespoeld
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el olijfolie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl vers gemalen peper
- snufje zout
- 10 saffraandraadjes
gekarameliseerde ui met rozijnen
- 3 witte uien, in ringen gesneden
- 100 gr gewassen en gewelde rozijnen
- 1 el boter
- 3 el honing
- kaneel
Snijd de kip in stukken. Bak de kip in de olijfolie en zonnebloemolie (eventueel een half theelepeltje smen) met de gesnipperde ui, de kruiden en de specerijen ongeveer 10 minuten.
Voeg 1,5 liter water toe en laat op laag vuur 45-60 minuten sudderen (hoe langer de bouillon kan trekken hoe beter de smaak van de kippenbouillon). Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng de bouillon op smaak met wat zout.
Smelt een eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen tot ze zacht en glazig zijn. Doe er kaneel, rozijnen en 4 eetlepels honing bij. Laat zachtjes 10 minuten sudderen en roer af en toe door.
Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
Leg de kip op de couscous, giet er wat bouillon overheen en garneer met kikkererwten en gekarameliseerde ui met rozijnen.
Bron: Kookkaravaan
dat gaan we dit weekend eens proberen!
LikeLike
He wat leuk om te horen, ik vond hem erg lekker! Succes en hoor graag wat jullie er van vonden!
LikeLike