Deze crostini’s zijn simpel en snel te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en ik vind ze ontzettend lekker. Het is een vaak terugkerende favoriet. Ik gebruik hiervoor vaak een rol geitenkaas van Chavroux, die is enigszins pittig en hier in Utrecht verkrijgbaar voor €3,- bij de AH en Jumbo. Deze crostini’s komen uit het boek Toscanini Venticinque, van het gelijknamige restaurant in Amsterdam. Het boek is uitgegeven ter ere van hun 25-jarig bestaan en is een van mijn lievelingsboeken.
Ingrediënten
voor 10 stuks | bereidingstijd 15 minuten + 30 minuten wachttijd
- 2 rode uien
- 150 gr geitenkaas
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el gedroogde oregano
- zout & peper
- 1 ciabatta of ander brood voor crostini’s
Pel de ui en snijd hem in zo dun mogelijke ringen. Meng de ui met de olijfolie, oregano en wat zout en peper. Laat de gemarineerde uiringen ten minste een half uur staan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in plakken van 1 cm dik en rooster deze goudbruin. Leg op elke crostini wat rode ui met daar bovenop een plakje geitenkaas. Zet even in de oven of onder de grill tot de kaas begint te smelten.
Bron: “Toscanini Venticinque”