Dit gerecht is multi inzetbaar, we eten het als lauwwarme maaltijdsalade, als bijgerecht en als lunch. Een lauwe salade in deze tijd van het jaar is misschien een beetje onwennig maar door de volle smaken miste ik eigenlijk niks warms. Succes en eet smakelijk!
Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 30 minuten + bonen 12 uur weken
- 200 gr zwarte bonen of black eye peas
- 250 gr romatomaatjes
- 2 lente uitjes, in dunne ringetjes
- 150 gr feta
- 2 handjes basilicum
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- lekkere olijfolie extra vierge
Als je deze salade gaat maken kijk dan goed op de verpakking van de bonen, vaak moeten ze zo’n 12 uur wellen voordat je ze kunt bereiden. Laat de bonen in een ruime bak met water wellen en kook ze daarna volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. In kookte de zwarte bonen gaar in 30 minuten. Laat de bonen afkoelen.
Halveer de tomaatjes, snijd de feta in blokjes, de lente ui in ringetjes en rooster de pijnboompitten. Meng vervolgens alle ingrediënten en breng de salade op smaak met de lekkerste olijfolie die je in huis hebt!