Ik vind dit een heel leuk toetje om te maken. De smaak is heerlijk en het is ook nog eens redelijk slank. Heb je niet zo veel tijd dan kun je wat varieren met de hoeveelheid laagjes.
En ook als je geen kardemom peulen in huis hebt is het toetje vast lekker.
Het was de eerste keer dat ik deze panna cotta maakte en het zal zeker vaker op tafel komen te staan. Succes!
Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd 75 minuten waarvan 40 minuten wachttijd
- 300 gr verse ananas, schoongemaakt
- 50 gr suiker
- 1 limoen, uitgeperst
- 400 ml volle yoghurt
- 100 ml melk
- 6 blaadjes gelatine
- 60 gr suiker
- 3 kardemompeulen, alleen de zaadjes, gekneusd
- 1 kleine citroen, uitgeperst
- optioneel 6 amandelen en 20 gr suiker
- 6 glaasjes of champagne glazen
Maak de ananas schoon en snijd in blokjes. Breng de ananas met de suiker en het limoensap tegen de kook aan en laat het 20 minuten stoven. Pureer dit mengsel met de staafmixer. Roer vervolgens 3, in koud water geweekte en uitgeknepen, blaadjes gelatine door de warme puree en laat de ananaspuree tot handwarm afkoelen.
Verwarm de melk, suiker en kardemom onder voortdurend roeren tot het bijna kookt, roer 3, in koud water geweekte en uitgeknepen, gelatineblaadjes door de warme massa, laat het 5 minuten afkoelen en meng met de yoghurt. Laat ook dit mengsel tot handwarm afkoelen en voeg de citroensap toe.
Vul 6 glazen voor een derde met panna cotta, laat kort opstijven in de koelkast, vul aan met de helft van de ananaspuree, laat weer even opstijven, vul weer met een derde panna cotta aan en vul weer op met het restant van de ananas en sluit af met de panna cotta. Laat alles minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Optioneel: smelt 25 gr suiker op middelhoog vuur in een koekenpan, blijf de suiker “bewegen”. Voeg de blanke amandelen toe als de suiker net gesmolten is en bak ze even mee onder voortdurend roeren. Laat ze daarna afkoelen op een schaaltje en garneer de toetjes met de gesuikerde amandelen als je het gaat serveren.
Bron: Smart cooking van Julius Jaspers
Mijn panna cotta is nog hartstikke vloeibaar, hoe kan dat? Je zegt in je recept: even kort opstijven in de koelkast en dan de ananaspuree erover, maar die zakt gewoon door de panna cotta heen….hoe lang moet dat wel niet in de koelkast, voordat je de ananas erover kan doen? En mijn ananaspuree is ook heel lobbig i.p.v. mooi vloeibaar, klopt dat wel?
LikeLike
Hoi Annelies,
Hoe het kan dat jouw panna cotta vloeibaar is weet ik niet. Het duurt wel even voordat de eerste laag panna cotta opstijft in de koelkast. Ik verwacht zo’n 30 à 45 minuten, daarna gaat het sneller. Is het nog goed gekomen?
Groetjes Violet
LikeLike