Kruidkoek met gember, blanke amandelen en rozijnen

Kruidkoek met gember, blanke amandelen en rozijnenDeze smeuïge kruidkoek maak je razend snel! Ik heb de tijd opgenomen en binnen 20 minuten stond hij in de oven. Er zit geen boter of olie in dus hij is ook nog enigszins gezond! Wel zit er behoorlijk wat suiker in maar bedenk dat je er rustig 15 plakjes van deze kruidkoek snijdt! En voor de mensen die niet van karnemelk houden, geloof me, hier proef je helemaal niks van terug.
Voeg de ingrediënten toe die je lekker vindt, ik heb de koek deze keer met gember, amandelen en rozijnen gemaakt maar je kunt volop variëren met verschillende noten en gedroogd fruit. Hij blijft zeker 3 tot 4 dagen goed, langer heeft hij het hier nog niet overleefd.
Deze kruidkoek maakte ik in een grote cakevorm van 11 x 30 cm, gebruik 2/3e van de ingrediënten als je een kleinere cakevorm gebruikt. 

Ingrediënten
voor 15 plakjes | bereidingstijd 20 minuten + 75 minuten oventijd

  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 400 gr donkere basterdsuiker
  • 500 ml karnemelk
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 125 gr rozijnen
  • 100 gr blanke amandelen, grof gehakt
  • 6 bolletjes stemgember

Verwarm de over voor op 160 graden.
Wel de rozijnen 5 minuten in een kommetje met warm water, dep ze daarna droog en haal ze even door de bloem. Hak de amandelen grof en snijd de gemberbolletjes doormidden en vervolgens in 6-en.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de donkere basterdsuiker en de koek- en speculaaskruiden in een kom en meng het geheel goed. Voeg vervolgens de karnemelk toe en blijf roeren met een garde zodat je een stroperig geheel krijgt. Meng als laatste de rozijnen, amandelen en gember erdoorheen en giet het geheel in een cakevorm.
Plaats de cake in het midden van de oven en laat de kruidkoek in zo’n 75 minuten gaar worden. Je kunt checken of de koek gaar is door er een satéprikker of breinaald in te steken. Als deze er droog uit komt is de kruidkoek klaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s