Venkellasagne met quattro formaggi

Venkellasagna met quatro fromaggi sausIk at deze lasagna bij een restaurantje in Groningen. Het recept heb ik ze helaas niet kunnen ontfutselen maar ik ben bijzonder tevreden over deze creatie! Succes en als je fan bent van quattro formaggi zal deze orginele lasagne je niet teleurstellen. Ik hoor graag hoe je hem vond.

Ingrediënten
voor 4 personen: bereidingstijd 30 minuten + 10 oventijd

 • 3 grote venkelknollen
 • 75 gr Gruyère
 • 1 bolletje buffelmozarella
 • 75 gr blauwe kaas
 • 75 gr Parmezaan of pecorino
 • 200 ml crème fraiche
 • 50 gr hazelnoten
 • 2 oude boterhammen, verkruimeld
 • citroensap
 • snufje nootmuskaat
 • peper
 • optioneel: rucola

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de venkelknollen, dit gaat het makkelijkst als je de topjes en de kont eraf snijdt en blancheer ze vervolgens 5 minuten in een ruime pan met kokend water en giet ze daarna af in een vergiet.

Verwarm de crème fraiche in een steelpan, verkruimel de kazen en laat de kazen er in smelten. Voeg allesbinder toe als de kaassaus wat dun blijft en breng tenslotte op smaak met wat nootmuskaat, een paar druppels citroensap en peper.

Snijd de korstjes van de boterhammen en verkruimel ze en hak de hazelnoten grof. Verwarm in een koekenpan een klontje (room)boter en bak het broodkruim met de hazelnoten even kort totdat de hazelnoten geroosterd zijn en de broodkruimels knapperig.

Maak vervolgens de lasagne. Begin en eindig met een laagje kaas en doe als laatste het broodkruim erop. Zet tot slot even 10 minuutjes in de oven om het geheel goed door te warmen. Maak de borden op met eventueel een bedje rucola.

Advertentie