Hollandse garnalen vind ik van zichzelf al zo lekker dat ik ze het liefst zoveel mogelijk intact laat. Zo blijf je die ziltige smaak die Hollandse garnalen hebben goed proeven. Ik heb deze toastjes dus alleen opgeleukt met een beetje citroenmayonaise, heerlijke combinatie. Kies een brood dat je lekker vindt, rooster het even en garneer het vervolgens met citroenmayonaise en de garnaaltjes. Easy does it. Lekker voor bij de borrel, op je boterham of bij deze kropslasoep.
Ingrediënten
voor 15 toastjes | bereidingstijd: 10 minuten
- 100 gr Hollandse garnalen
- 1 stokbrood, toastjes of 4 boterhammen
- 2 el mayonaise
- 2 el volle kwark of yoghurt
- citroensap
- peper uit de molen
Meng de mayonaise met de yoghurt of kwark en breng het op smaak met citroensap.
Kies een soort brood dat je lekker vindt. In het geval je ‘left over’ witte of bruine boterhammen gebruikt, rooster ze dan een paar minuutjes in een voorverwarmde oven op 160 graden. Bestrijk de toastjes met de citroenmayonaise, de Hollandse garnalen en vers gemalen peper. Eet smakelijk!
Pingback: Kropslasoep met Hollandse garnalen | Violet Kookt!