Kropslasoep met Hollandse garnalen

Slasoep met Hollandse garnalenTijd voor een leuke lentesoep, en slechts 15 minuten werk! Af en toe kom je op plekken aan recepten die niet echt voor de hand liggen. Zo hebben moeders, zus en ik dit recept ontfutseld bij een meubelboulevard… Een plek waar ik überhaupt al niet vaak kom omdat ik een lichte afkeer heb van kleding- en meubelwinkels. Deze soep viel echter zo goed in de smaak dat we de kok om het recept vroegen en dat wilde hij met liefde afstaan. Ik maakte er dit keer toastjes met hollandse garnalen en citroenmayonaise bij. Een goeie combi, en zo heb je een leuke lunch of lichte hoofdmaaltijd.   

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 15 minuten

 • 1 kropslaHollandse garnalen toast met citroenmayonaise
 • 2 el olijfolie
 • 1 sjalot, gesnipperd
 • 1 prei, in ringen van 1 cm gesneden
 • 1 teen knoflook, gesnipperd
 • 1 laurierblad
 • 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
 • 100 ml slagroom of kookroom
 • 1 tl citroensap
 • 100 gr hollandse garnalen
 • staafmixer

Verdeel de sla in blaadjes, houd het hart van de sla achter. Was de blaadjes en dep ze droog.
Verhit in een grote pan de olijfolie en bak de sjalot, knoflook, prei en slablaadjes 2 minuten zachtjes aan. Schenk de bouillion erbij en voeg de laurier toe. Laat de soep 3 minuten doorkoken. Voeg vervolgens de slagroom toe, kook 3 minuten zachtjes door en pureer daarna de soep met een staafmixer. Breng tot slot op smaak met zout, peper en citroensap en garneer met wat stukjes achtergehouden slahart en Hollandse garnalen.

Advertentie

Een gedachte over “Kropslasoep met Hollandse garnalen

 1. Pingback: Toast met Hollandse garnalen en citroenmayonaise | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s