Deze hartige cake met feta, olijven en rozemarijn is voorlopig mijn nieuwe favoriet! Hij is smeuïg en smaakvol maar niet klef of vet. En ó zo simpel! Ik heb er een paar mensen op getrakteert en men was enthousiast. Wij vonden hem geslaagd als borrelhap en een paar dagen later was de cake nog steeds lekker, en samen met een salade een prima hoofdmaaltijd. Je zou de olijven en feta ook kunnen vervangen door geroosterde paprika’s en blauwe kaas. Het recept komt uit het boek Zomer van Yvette van Boven, een heerlijk boek waar ik komende tijd meer uit ga maken.
Ingrediënten
voor 10 plakken | bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 150 gram feta in blokjes (dodoni feta is mijn favoriet!)
- 250 gram gemengde olijven, zonder pit, uitgelekt
- 3 eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas
- zwarte peper uit de molen
- 1 tl fijngesneden rozemarijn (optioneel)
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle ingrediënten goed en snel tot een glad beslag en giet het in een goed ingevette cakevorm van 1 liter inhoud en/of 25 cm.
Bak de cake in zo’n 45 minuten gaar. Eet smakelijk!
Bron: Homemade Zomer van Yvette van Boven
Pingback: Groentetaart met tonijn | Violet Kookt!