Blondies: witte chocolade brownies met macedemianoten

BlondiesJa dat zijn brownies maar dan met witte chocolade. Ik maakte deze blondies dit keer met macademianoten, amandelen en stukjes witte chocolade. De combinatie van witte chocolade en macademia noten is een van mijn favorieten en heb ik ontdekt in Amerika. Oatmeal cookies met witte choco en macademianoten, niet te versmaden!
Deze blondies komen in tegenstelling tot de brownies nauwelijks omhoog waardoor het iets plaatkoekachtigs krijgt. Smelt je chocolade met beleid, dus op laag vuur en het liefst au bain marie zodat de chocolade niet te heet wordt. Heb je weinig tijd en smelt je de chocolade in een steelpannetje, laat de pan met de boter en witte chocolade dan niet langer dan nodig op het vuur staan, het gaat dan namelijk klonteren kan ik je uit ervaring vertellen…. Hierdoor liet mijn gewaardeerde huisgenoot (uiteraard in ruil voor een blondie) zich -weer- naar de supermarkt sturen voor nieuwe ingrediënten omdat ik die avond bedacht had 4 verschillende baksels tegelijk te maken voor mijn collega’s…
Aan het originele recept van deze lekkere blondies heb ik wat extra stukjes witte chocolade en macademianoten toegevoegd zodat ze iets meer bite krijgen. Je zou er ook nog bramen of ander (diepvries) rood fruit doorheen kunnen doen. Succes!

Ingrediënten
voor 12-15 stuks | bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd

  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr witte chocolade, grof gehakt + 50 gram extra
  • 2 eieren
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr macademianoten, grof gehakt
  • 50 gr amandelen
  • brownievorm van 28 x 18 cm

Verwam de oven voor op 180 graden. Smelt op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter met de chocolade. Roer de chocoladeboter glad en neem de pan daarna meteen van het vuur. Klop met de mixer de eieren met de suiker dik en romig. Roer met een houten lepel de suiker en dan één voor één de eieren door het chocolademengsel. Zeef het bakmeel erboven en spatel het luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de vorm. Bak de brownies zo’n 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Bron: aangepast recept uit Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi
Blondies met macedemianoten en witte choco

 

Advertentie

Een gedachte over “Blondies: witte chocolade brownies met macedemianoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s