Een snel te organiseren gezonde zomerse maaltijd! De combinatie avocado en zalm is een bekende maar samen met bulgur en wat limoenyoghurt vond ik het een leuke vondst. Bak de zalmstukjes op hoog vuur, dan krijgen ze een lekker knapperig korstje en blijven ze rosé van binnen en serveer de salade met een lekker glaasje witte wijn.
Je maakt dit gerecht trouwens op 2 pitten dus ook een perfecte maaltijd voor op de camping 😉 Bulgur is een klein korrelig graanproduct dat gemaakt wordt van durum tarwe. Het wordt veel gegeten in Arabische landen en je kunt het o.a. bij ‘de Turk’ en de AH kopen. Succes!
Ingrediënten
lichte zomermaaltijd voor 4 personen | bereidingstijd: 20 minuten
- 250 gr bulgur
- 2,7 dl water
- 1/2 blokje groentebouillon
- 2 rijpe avocado’s
- 600 gr zalm
- 1 bosje koriander, blaadjes grof gehakt
- olijfolie
- chilipeper uit de molen
- zeezout
Dressing
- 200 gr Griekse yoghurt
- geraspte schil van 1 limoen + beetje sap
- 1 tl honing
Meng de ingrediënten voor de limoenyoghurt en breng de yoghurt op smaak met limoensap.
Kook de bulgur in een kleine 10 minuten in de bouillon gaar, dek de pan af en houd de bulgur warm.
Snijd de avocado in kleine blokjes. Meng de avocado met de bulgur en de grofgehakte koriander. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zalm in blokjes en bak ze kort in olijfolie in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de salade op met de blokjes zalm en serveer met limoenyoghurt. Garneer tot slot met een beetje chilipeper uit de molen of Sumak als je dat in huis hebt.
Vanavond heb ik de zalmbulgur gemaakt. Heerlijk en supermakkelijk te maken. Hij is gelijk in het kookschrift beland. Voor herhaling vatbaar.
LikeLike
Wat leuk om te horen!! Ik maakte hem onlangs voor het eerst, recept wat aangepast uit het kookboek 80 spannende salades, vond het ook een succes!!
Groetjes
LikeLike