Een salade met verse vijgen vandaag omdat het weer volop vijgenseizoen is en de boom tegenover mijn huis vol zit met mooie rijpe exemplaren! De combinatie van peperige rucola, zoute pecorino, zoete vijgen en frisse basilicum is weer subliem gevonden door Ottolenghi.
Ingrediënten
voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen | bereidingstijd 15 minuten
- 2 el honing
- 3 el lekkere olijfolie extra vierge
- 6 – 8 verse vijgen
- 150 gr jonge pecorino of een soortgelijke kaas
- 75 gr rucola
- 10 gr basilicumblad
- grof zeezout en zwarte peper
Roer de honing en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de vijgen in vieren. Scheur de kaas met je vingers in stukken. Schik de rucola, basilicum, vijgen en pecorino in lagen op borden of samen op een grote schaal. Besprenkel de salade met de honingdressing en bestrooi tot slot met wat versgemalen zwarte peper.
Bron: Het Kookboek, Ottolenghi