Butterscotch-karamel brownies

brownies Je maakt deze brownies dus met butterscotch choco en fudgeblokjes. De fudge smelt en zakt naar de bodem zoals je op de foto kunt zien, dat wordt half hard en zorgt voor een geweldige chewy bodem! De truc is om de brownies niet te lang maar ook zeker niet te kort te bakken. Ik ben niet zo van heel vaak dezelfde dingen maken maar deze brownies zijn redelijk geweldig dus die heb ik al meerdere keren gemaakt. In mijn oven is 35 minuten perfect om ze stevig doch smeuïg te bakken, maar dit verschilt per oven. Prima traktatie ook overigens, je kunt deze brownies in grote hoeveelheden maken en als je ze de dag van tevoren maakt zijn ze de volgende dag nog steeds lekker. Een ander mooi brownie recept is deze: brownies met walnoten

Ingrediënten
voor 16 stuks | bereidingstijd 15 minuten | oventijd +/- 35 minuten

  • 200 gr boter + extra voor het invetten
  • 200 gr butterscotchchocolade, in stukjes
  • 350 gr fijne kristalsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 4 á 5 stuks zachte karamelfudge, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ingevette bakvorm van ongeveer 22 x 22 cm met bakpapier.
Smelt de boter en chocoladestukjes in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt anders klonteren en karamelliseren de suikertjes uit de butterscotch.
Meng in een andere kom de suiker, cacaopoeder, bloem en bakpoeder. Meng de eieren en het boter-chocolademengsel erdoor. Spatel de stukjes karamelfudge erdoor.  Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak het in 35 á 40 minuten tot het gaat is, maar nog een beetje wiebelig is in het midden. Laat iets afkoelen in de bakvorm, snijd vierkantjes en eet ze warm op.

Bron: Delicious

brownies

Advertenties

6 thoughts on “Butterscotch-karamel brownies

  1. Pingback: Suggesties voor het kerstdiner | Violet Kookt!

  2. Dit recept heb ik vandaag ook geprobeerd. De brownie is goed gelukt en zacht bij het eten.. Precies zoals een brownie hoort te zijn. Alleen persoonlijk gezien vond ik t te zoet wegens de butterscotch choco. Ik ga volgende keer liever voor de brownie met walnoten want die was echt super:D

    Like

    • Ha Muz!

      Ben je inmiddels als door alle zoete recepten op de site heen? Dan moet ik geloof ik weer aan de slag! Deze brownies zijn mijn favoriet en klopt wat je schrijft, ze zijn lekker zoet. Je kunt altijd iets minder in doen.

      Fijne dag!

      Like

      • Haha nee ik moet er nog meer maken. Je hebt gewoon veel goede recepten;) tav de brownies heb je ook gelijk, de volgende dag zijn ze lekkerder..

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s