Lekker klef, smeuïg, vet en ongezond maar ó zo heerlijk. Alhoewel, van donkere chocolade word je ook gelukkig schijnt en dat lijkt me dan weer heel gezond, laat ik in ieder geval voor mezelf spreken.
Ik maakte deze brownies met echte roomboter van de boer, die ik kreeg van een vriendin, en dat proef je! Mocht je het een keer zien liggen op de markt, probeer het eens. Trouwens ook erg lekker met stevig (stok)brood en wat zeezout.
Wat betreft de brownies, ik heb er zulke goeie herinneringen aan… In Amerika heb ik me er het ongans aan gegeten, dagelijks haalde ik een traytje van 4 bij de supermarkt, de Safeway om precies te zijn en alleen vindbaar aan de westkust. Helaas niet zonder cosequenties want na die roadtrip van 3 maanden was ik 8 kilo aangekomen. #aai.
Ik eet ze maar niet meer dagelijks, maar als ze er eenmaal staan en vooral als ze net uit de oven komen ben ik vrij mateloos.
Ingrediënten
voor 12 stuks | bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
- 225 gr ongezouten roomboter
- 225 gr pure chocolade, grof gehakt
- 3 eieren
- 325 gr suiker
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr walnoten, grof gehakt
- brownie vorm van 28 x 18 cm
Verwam de oven voor op 180 graden.
Smelt op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter met de chocolade. Roer de chocoladeboter glad en neem de pan daarna meteen van het vuur.
Klop met de mixer de eieren met de suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het eimengsel. Zeef het bakmeel erboven en spatel het luchtig door het chocoladebeslag. Schenk het beslag in de vorm.
Bak de brownies zo’n 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig voelt. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg. Laat de brownies heel even in de vorm afkoelen voor je aanvalt!
Bron: Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi
Mogen we morgen weer proefkonijn zijn?
LikeLike
Pingback: Butterscotch-karamel brownies | Violet Kookt!
Dit is echt een topbrownie, het is heerlijk geworden. En niet eens zo moeilijk om te maken, toch!?
LikeLike
Ha Muz ben je alweer aan het bakken geslagen :). Dat valt inderdaad reuze mee hoe moeilijk hij te maken is. Ik vind die chewy karamellaag die je onderin krijg zoooo lekker! Fijn weekend
LikeLike