Hartige taart met artisjokkenharten, salami en olijven

IMG_6102 (2)Deze combinatie eet ik graag op een pizza en ik dacht op een druilerige zondagmiddag, laat ik met de salami, artisjokkenharten en zwarte olijven eens een hartige taart klussen. Dat bleek een succes. Je maakt hem reuze snel en je keuken ruikt super als deze taart in de oven staat!

Ingrediënten
voor 2 tot 3 personen | bereidingstijd 15 minuten | wachttijd 20-25 minuten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 4 artisjokkenharten uit blik, in vieren gesneden
  • 20 zwarte olijven
  • 100 gr salami, in dunne plakjes of kleine blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 200 ml (kook)room
  • 75 gr oude kaas
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bekleed een taartvorm van zo’n 26 cm doorsnede met het hartige taartdeeg. Verdeel de artisjokkenharten, olijven en salami over de bodem.
Klop de eieren los en meng met de kookroom, voeg 1 tl oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel in de taartbodem en garneer tot slot met de oude kaas en nog wat oregano.

Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in zo’n 20-25 minuten gaar.

Advertenties

One thought on “Hartige taart met artisjokkenharten, salami en olijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s