Citroenyoghurt trifle met lemon curd en meringue

citroenyoghurt toetjeMisschien is dit een leuk last minute idee voor het toetje van je paasdiner? Een reuze makkelijk dessert en succes gegarandeerd, het hele jaar door trouwens. Ik heb het afgelopen weken al 4 keer gemaakt 🙂
De dikke klodders lemon curd door de friszure citroenyoghurt combineren erg fijn met de zoete krokante meringue. Lemon curd en meringue kun je makkelijk zelf maken, wat natuurlijk het allerlekkerst is. Ik had weinig tijd dus kocht het kant-en-klaar en dan zet je deze ‘trifle’ snel in elkaar. De siroop kun je goed van tevoren maken. Succes!

Ingrediënten
voor 4 personen | 10 minuten + 1 uur wachttijd

  • 500 ml Turkse yoghurt
  • 2 citroenen, rasp + sap
  • 40 gram suiker + wat extra om de yoghurt te zoeten
  • 75 gram meringue
  • 1/2 potje lemon curd (+/- 4 flinke tl per toetje)

Rasp als eerste de schil van beide citroenen, zorg dat je alleen het geel pakt, het wit onder de schil is bitter. Pers vervolgens de citroenen uit en doe het citroensap + de rasp samen met 40 gram suiker in een steelpannetje en laat het inkoken tot iets minder dan de helft, er ontstaat een siroop die nog wat dikker wordt als het afkoelt. Laat de citroensiroop afkoelen.

Meng de afgekoelde citroensiroop door de Turkse yoghurt en breng de citroenyoghurt op smaak met wat extra suiker.
Zet 4 glaasjes klaar, verkruimel een deel van de meringue grof over de bodem, schep er vervolgens grove klodders lemon curd op en schenk er wat Turkse yoghurt op, herhaal dit nog een keer en garneer tot slot met wat meringue. Smakelijk!

citroenyoghurt trifle

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s