Gemarmerde mangopassievrucht-yoghurttaart

paarse basilicumpesto en mangopassievruchtentaart 267 (3)Ik heb een mooi recept van een frisse zomerse taart voor je, en heel handig: deze taart hoef je niet te bakken. Vorige week maakte ik de taart ook maar ik had blijkbaar niet de goede hoeveelheid gelatine gebruikt: slappe toestand en dus niet fotogeniek. De taart is top dus ik heb gisteren een nieuwe poging gedaan en die is goed gelukt. Ik heb aan de mangopuree nog het sap van 4 passievruchten toegevoegd. Mocht je ze kunnen vinden, meng ze erdoorheen want de combi mango-passievrucht is subliem!
Gebruik voor het recept hieronder een taartvorm van ongeveer 24 cm doorsnede. De taart op de foto is gemaakt in een springvorm van 18 cm. (Kon ik even m’n nieuwe op-de-vrijmarkt-gescoorde taartplateu gebruiken). Je kunt tweederde van het recept aanhouden als je een springvorm van 18 cm doorsnede gebruikt.
En o ja, heb je geen tijd of zin om een hele taart te maken? Dan kun je met de bastognekoekjes, de mangopuree en de yoghurtmousse ook een heel leuk ‘toetje met laagjes in een glaasje’ maken. Succes!

Ingrediënten
voor taart 10 -12 stukken | bereidingstijd: 45 minuten + 2 uur opstijven

Bodem:

  • 125 gr roomboter, gesmolten 
  • 250 gr Bastogne koeken

Mangovulling:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 425 ml mangopuree
    Je kunt hiervoor verse mango, mango uit blik of blokjes mango uit de vriezer gebruiken. Laatste heeft mijn voorkeur. Te koop bij oa AH
  • sap van 4 passievruchten, optioneel

Yoghurtmousse:

  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 ml volle yoghurt
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 300 ml slagroom

Optioneel: munt, verse mango, amandelschaafsel

Bodem
Smelt de boter. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plastic folie. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast als je de mangovulling en yoghurtmousse gaat maken.

Mangovulling
Week de gelatine voor de mangovulling in een kom met water.
Pureer de mango met een staafmixer tot een puree. Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor.

Yoghurtmousse
Week de gelatine voor de yoghurtmousse in een kom met water.
Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot yoghurtdikte.
Verwarm de uitgeknepen gelatine en 3 eetlepels yoghurt heel kort in een steelpan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de slagroom en het sap van een citroen erdoor.

Taart
Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.  Haal de taart uit de vorm en verwijder het folie.

Maak de taart eventueel op met wat verse reepjes mango, amandelschaafsel en muntblaadjes.

mangopassievruchtentaart 267 (2)

Plaats een reactie