Salade bistecca

crostini's salade bistecca hangop rabarbercompote 038 (3)Deze maaltijdsalade met biefstuk, gorgonzola, paddenstoelen, pijnboompitten en uitgebakken spekjes maak ik al wel meer dan 10 jaar en is nog steeds top favoriet! Lang geleden eens gegeten bij een Italiaan in de Achterhoek. Fijn voor op een mooie zomeravond met wat ciabatta, olijfolie en zeezout on the side.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 30 minuten

  • 500 gr biefstuk of rosbief
  • 125 gr gorgonzola
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • 200 gr eikenbladsla melange
  • 125 gr spekjes

Voor de dressing:

  • 5 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosteld
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroen

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Maak de kastanjechampignons schoon, snijd in grove stukken en snijd de ui in dunne ringen.

Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan, zet apart.
Verwarm de pan opnieuw met wat olijfolie en bak de ui met de champignons zo’n 5 minuten. zet apart. Bak in een andere pan de spekjes uit.

Snijd de biefstuk in grove stukken. Verwarm wat roomboter en/of olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes in 3 tot 5 minuten rosé. Houd warm onder aluminiumfolie.

Maak ondertussen de borden op: verdeel de sla over de borden, besprenkel met de dressing. Leg de champignons, ui en gorgonzola erop en tot slot de biefstukpuntjes. Garneer met wat pijnboompitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s