Wittechocomousse carré met frambozen

Frambozentaart De combinatie frambozen en chocolademousse vind ik hemels. Dit prachtige taartje komt uit het boek “Mijn favoriete desserts” van Janneke Philippi. Een top boek waar ik al zeker 10 toetjes en taarten uit gemaakt heb. Zo ook dit mooie en heerlijke exemplaar. De bodem is geweldig: stevig, knapperig en niet al te zoet. De mousse is mooi luchtig waardoor het taartje het niet als een baksteen in je buik ligt, hetgeen nog wel eens het geval is met van die mooie banketbakkersachtige taarten. Probeer trouwens ook eens deze torentjes van chocolademousse als je dol bent op chocomousse en frambozen. 

Ingrediënten
voor 8 personen | bereidingstijd 30 minuten, 20 minuten oventijd, 30 minuten + 1,5 uur wachttijd

 • 125 gr bloem
 • 75 gr roomboter, op kamertemperatuur
 • 75 gr witte basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 el melk
 • 2 blaadjes gelatine
 • 225 ml slagroom
 • 150 gr witte chocolade, grofgehakt
 • 1 tl vanillearoma
 • 1 groot eiwit
 • 2 el poedersuiker
 • 200 gr frambozen

Kneed van de bloem, boter, basterdsuiker, vanillesuiker, melk en een mespunt zout een samenhangende deegbal. Dit kan met een mixer met kneedhaken of in de keukenmachine. Laat het deeg in vershoudfolie verpakt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dik.
Bekleed de vorm.  Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en vul met een blindebakvulling. Bak de deegbodem 15 minuten in het midden van de oven.
Verwijder het bakpapier met de blinkbakvulling en bak de deegbodem in nog 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de deegbodem afkoelen.

Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Verwarm in een steelpan 100 ml slagroom. Laat de chocolade op laag vuur in de warme room smelten. Roer glad en voeg het vanillearoma toe. Verwarm niet langer dan nodig en laat zeker niet koken.
Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het mengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de resterende slagroom bijna stijf. Klop met de mixer en schone gardes het eiwit stijf. Voeg de poedersuiker in 2 porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige en glanzende pieken. Spatel er de chocoladeroom en daarna de luchtig de slagroom door. Schep de mousse op de deegbodem en zet de taart 1,5 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de taart met verse frambozen.

Frambozentaart 045 (3)

Advertentie

Een gedachte over “Wittechocomousse carré met frambozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s