Limoenmousse met munt en pistache

limoenmousse 065 (3)Het perfecte zomertoetje voor deze tropische dag! De limoenmousse is lekker luchtig en friszuur en wat mooi is, je maakt het in een handomdraai. Het is trouwens ook een handig recept als je een toetje voor een grote groep moet verzorgen, bijvoorbeeld na de BBQ!?
Er is gembersiroop in verwerkt, ik hou daar van, misschien is het je wel eens opgevallen. Gember combineert bijzonder goed met limoen.
Maak en eet de limoenmousse op dezelfde dag, het eiwitschuim is minder lekker na een nachtje in de koelkast heb ik gemerkt. Succes!

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten + 2 uur wachttijd

  • 2 limoenen + rasp van de schil van 1 limoen
  • 200 ml slagroom
  • 2 eiwitten, zo vers mogelijk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gr suiker
  • 2 takjes munt
  • 2 el gembersiroop (als je een pot met stemgember hebt staan kun je hier de siroop uithalen #tipje)
  • extra om te garneren: takje munt, pistachenootjes (ongezout of zout eraf geboend) en gembersiroop

Week de gelatine in een kommetje met koud water.
Pers de limoenen uit en breng het sap + de rasp aan de kook. Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het hete limoensap, roer de gembersiroop erdoor en laat tot lauw afkoelen.

Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten met een mixer (in een vetvrije kom) stijf en voeg beetje bij beetje tijdens het kloppen de suiker toe.

Spatel het limoenmengsel snel door het geslagen eiwit, en schep vervolgens direct de slagroom erdoor. Roer niet langer dan nodig om zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden. Vul de vormpjes en laat ze in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.

Hak de pistachenootjes grof. Garneer de mousse met wat siroop, munt en pistache.

limoenmousse 068 (7)

Advertentie

2 gedachten over “Limoenmousse met munt en pistache

  1. Dit gerechtje ziet er fris en aantrekkelijk uit. Rauw eiwit vind ik wel een probleem..Ik zou het niet aan gasten durven voorzetten. Ben ik onterecht bezorgd???

    Like

  2. Hoi Sylvia, wat ik doe is de eieren zo vers mogelijk kopen en bewaar ze in de koelkast. Het enige wat ik je kan laten weten wat dit betreft is dat ik al jaren eiwitschuim in gerechten verwerk en dat ik daar nog nooit problemen mee heb gehad. Groetjes, Violet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s