Gerijpt in de Hollandse zomerzon zijn ze op hun best! De kwaliteit van de aardbeien is volgens mij top dit jaar, ze zijn lekker zoet en ik heb nog geen bleke waterbommen te pakken gehad. Ze doen het ook goed in deze aardbeienmousse, gemaakt in van die schattige Franse yoghurtpotjes. Je maakt het toetje in een handomdraai maar begin er 3 tot 4 uur van tevoren mee want ze moeten even opstijven. Succes!
Ingrediënten
voor 6 kleine of 4 normale toetjes | bereidingstijd 15 minuten + wachttijd 2 + 1 uur
Voor de mousse:
- 250 gr aardbeien
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 2,5 blaadje gelatine
- 200 ml slagroom
Voor de aardbeiengelei:
- 200 g aardbeien
- 1 tl citroenrasp
- 2 el citroensap
- 25 gr fijne kristalsuiker
- 1 blaadje gelatine
Voor de mousse:
Maak de aardbeien schoon, doe ze in een steelpannetje en pureer de aardbeien met een staafmixer.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de gepureerde aardbeien met de suiker langzaam. Haal de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe en roer goed door. Laat afkoelen.
Klop de slagroom lobbig, meng de slagroom door het afgekoelde aardbeienmengsel.
Verdeel de mousse over de glaasjes en zet zo’n twee uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de aardbeiengelei:
Maak de aardbeien schoon, doe ze in een steelpannetje en pureer de aardbeien met een staafmixer.
Week de gelatine in koud water.
Meng de aardbeien met het citroenrasp, citroensap en suiker. Verwarm kort, voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng goed.
Laat het afkoelen tot het lauw is en verdeel het over de mousse. Zet terug in de koelkast en laat nog een uurtje opstijven.
Violet Kan j e dit een dag van te voren bereiden? Wim
LikeLike
Hoi Wim,
Ja dat kan heel goed. sterker nog ik serveer hem vanavond en heb gisteren gemaakt!
Succes
LikeLike