Deze salade is echt een leuke en lekkere smaakcombinatie. Ken je het kruid dragon? Daar is de dressing mee gemaakt. Het doet een beetje anijsachtig aan en is gedroogd veel krachtiger en smaakvoller dan de verse variant. Ik at het voor het eerst op Moorea of all places. Ik bestelde daar tonijn en die hadden ze bereid in een dragon-crème-fraiche saus. Smullen was dat. De combinatie van ingrediënten in deze salade is top. Zeker even proberen! Kun je geen dragon vinden dan kun je ook een vinaigrette maken met witte wijnazijn, honing en olijfolie.
Ingrediënten
bijgerecht voor 4 personen | bereidingstijd 15 minuten
- 200 gr verse spinazie
- handje pijnboompitten, geroosterd
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 125 gr magere spekjes, goed uitgebakken
- 10 zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
- 60 gr Parmezaanse kaas, in vlokken geraspt
- 2 el crème fraiche
- 2 tl dragonazijn
- 1 tl gedroogde dragon, optioneel
- 1 tl honing
- 1 el olijfolie
Bak de spekjes goed uit en laat afkoelen.
Snij de rode ui in dunne ringen, rasp de Parmezaanse kaas, rooster de pijnboompitten en snijd de zongedroogde tomaatjes in grove stukken.
Meng voor de dressing de crème fraiche, dragonazijn, dragon, honing en olijfolie.
Doe de spinazie in een grote kom, meng de dressing erdoor en verdeel tot slot alle andere ingrediënten erover.