Pasta met rode pestosaus en gebakken zalm

Pasta rode pesto
Je zult zelf ook al wel ondervonden hebben dat allerlei zelfgefabiceerde gerechten stukken smakelijker zijn dan de prefabs uit de supermarkt. Zo ook deze rode pesto. Als je de ingrediënten op een potje in de supermarkt gaat lezen dan begrijp je ook wel hoe dat kan. Die pesto wordt namelijk vaak gemaakt met cashewnoten en zonnebloemolie…
Deze pasta met rode pestosaus staat al lange tijd op de kaart. De pesto maak ik zelf, vaak in extra grote porties, wat over is vries ik in. Na een dag werken staat deze pasta dan binnen een half uur op tafel. Deze keer maakte ik het met gebakken zalm. G
erookte zalm, kip of uitgebakken spekjes doen het ook goed! Wat ook leuk is om zelf te maken en stukken beter is dan de versie uit de supermarkt is deze zwarte olijventapenade. Als je een keukenmachine hebt echt een fluitje van een cent! Succes!

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd incl. pesto 35 minuten, excl. pesto 25 minuten

Voor de rode pesto:

  • 175 gr zongedroogde tomaten op olie
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr pijnboompitten, geroosterd
  • olijfolie extra vierge
  • klein handje verse basilicum (optioneel)
  • peper
    Homemade rode pesto

Voor de pasta:

  • rode pesto uit een pot à 185 gr of zoals hierboven beschreven
  • 75 gr rucola
  • 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • handje pijnboompitjes
  • 150 tot 200 ml kookroom
  • 300 gr zalm, kip of spekjes.
  • 350 gr pasta

Voor de pesto:
Doe de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas (in kleine blokjes) knoflook en een scheut olijfolie in de keukenmachine, blender of gebruik een staafmixer. Mix tot je een mooie structuur hebt en voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout en basilicum.

Voor de pasta:
Kook de pasta al dente volgens de bereiding op de verpakking.
Snij de tomaten in kleine blokjes en verwarm samen met de rode pesto in een steelpannetje. Voeg kookroom naar smaak toe en verwarm het goed door.
Je kunt de rucola in de saus laten slinken, ik vind knapperige rucola onder de pasta lekkerder.
Bak vervolgens in een koekenpan de zalmmoten of zalmblokjes gaar. Maak de borden op met pasta, pestosaus en zalm en garneer tot slot met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Pasta rode pesto en gebakken zalm

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s