Witlof met blauwe kaas, pijnboompitten en balsamico

witlofschuitjes met blauwe kaas, pijnboompitten en balsamicoAfgelopen maand was de opdracht op de kookclub om een gerecht met 5 of minder ingrediënten te klussen. Ik was verantwoordelijk voor de happen dus dat was goed te doen. Je organiseert deze witlofschuiten bijna net zo snel als het serveren van een bak chips. Wij vonden het een succes. Serveer het met een lekkere blauwe kaas. Ik koos voor Delfts blauw, een fijne Nederlandse schimmelkaas van koemelk uit D…, ook  lekker is Le bleu de Wolvega. Het bittere van de witlof valt weg bij de blauwe kaas en het zuurzoete van de balsamico crème. Een aanrader dus, met dank aan mijn collega Monique.

Ingrediënten
20 tot 25 stuks | bereidingstijd 5 minuten

  • 3 stronken witlof
  • 120 gr blauwe kaas
  • 40 gr pijnboompitten
  • balsamico crème

Was de witlof en verwijder de onderkant. Haal de blaadjes los. Leg deze op een schaal. Rooster de pijnboompitten en verbrokkel de kaas. Verdeel de blauwe kaas en de pijnboompitten over de witlofblaadjes en druppel tot slot de balsamico crème erover.

witlof met blauwe kaas, pijnboompitten en balsamico

Advertentie

Een gedachte over “Witlof met blauwe kaas, pijnboompitten en balsamico

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s