Tagliatelle met gerookte zalm, limoen en kappetjes

pasta gerookte zalm Deze pasta is feest! Wij maken dit gerecht bij mijn oudjes al wel 15 jaar en iedereen die komt eten krijgt het vroeg of laat een keer voorgeschoteld. De combinatie van uitgesproken smaken is te gek. Volle vis, zure limoen, zoute kappertjes en een romige saus op basis van crème fraîche en witte wijn…. Gewoon ontzettend goed en je zet het werkelijk waar in 20 minuten op tafel. Dus ook een perfect gerecht wanneer je mensen te eten krijgt. Warm gerookte zalm verkopen ze bij de visboer, op de markt en de AH heeft ook flakes in het schap. Mocht je mogelijkheden hebben; kies dan voor de meest verse optie. Zeker gaan maken!

Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd: 20 minuten

  • 150 gr (groene) tagliatelle
  • 250 tot 300 gr gerookte zalmmoten
  • 1 limoen
  • 1 dunne prei
  • 10 cherrytomaatjes
  • klontje roomboter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el kappertjes
  • zout en peper
  • enkele sprietjes bieslook

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verdeel intussen de zalm in mooie stukjes. Boen de limoen onder koud stromend water schoon en rasp de schil. Halveer de limoen en snijd 1 helft in dunne plakjes.
Was de prei goed, er zit vaak nog zand in, en snijd in heel dunne ringetjes. Het bovenste groene gedeelte hoeft niet mee.
Laat in een steelpan een klontje roomboter smelten en bak de prei 1 minuut zachtjes.
Voeg de wijn en limoenrasp toe en laat op half hoog vuur 3 minuten koken.

Laat de pasta in een vergiet uitlekken en houd vervolgens warm in de pan.

Roer de crème fraîche en kappertjes door de saus, verwarm 2 minuten. Breng de saus op smaak met zout, peper en een paar druppels limoensap. Voeg als laatste de stukjes zalm toe, de saus is klaar wanneer de zalm warm is. Garneren met plakjes limoen en wat sprietjes bieslook.

Advertenties

One thought on “Tagliatelle met gerookte zalm, limoen en kappetjes

  1. Lekker gerechtje, hoor! In plaats van prei gebruik ik eigenlijk wel altijd bosuitjes, die zijn nét iets milder van smaak.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s