Frittata met paddenstoelen, taleggio en pancetta

griesmeelpudding en frittata 161 (2)I love frittata’s. Ik heb nu een leuke herfstcombi bedacht die goed in de smaak valt na het succes van de frittata met artisjokkenharten en krokant gebakken Parmaham en de frittata met chorizo, geitenkaas en spinazie  Taleggio is een zacht en ietwat pittig kaasje met een rode korst. De kaas komt uit het noorden van Italië en wordt daar gerijpt in de kelders van de kaasboeren. Het is een perfect smeltkaasje en de AH heeft het voor een schappelijke prijs in het assortiment. Succes!

Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten

  • 5 eieren
  • 75 ml kookroom, 2 el crème fraiche of een scheut melk
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 flinke aardappel
  • 50 gr pancetta
  • 120 gr taleggio
  • 3 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout

Verwarm de grill van de oven voor op 220 graden.

Snipper de sjalot en de knoflook, snijd de paddenstoelen in dikke plakken en de aardappel in blokjes van 1 cm bij 1 cm.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de ui, knoflook, paddenstoelen en aardappels zo’n 5 tot 10 minuten beetgaar. Zet daarna apart en giet het overtollige vocht weg.

Verwarm een andere (grill)pan en bak de pancetta uit.

Klop in een kom de eieren met de room/melk los en breng op smaak met peper en tijm. Voeg aardappel, ui, knoflook en paddenstoelen toe.

Verwarm opnieuw, op middelhoog vuur, een koekenpan met een scheut olijfolie en schenk het beslag voor de frittata in de pan en leg de taleggio en de pancetta erop en druk een beetje in het eimengsel. Bak zo’n 5 minuten.
Plaats daarna de pan in de oven op een richel boven het midden en bak de frittata nog zo’n 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar. De frittata is klaar zodra de bovenkant gestold is en stevig aanvoelt. Lekker met een frisse groene spinaziesalade.

Plaats een reactie