Frittata met artisjokkenharten, geitenkaas en parmaham

frittata Deze tortilla met artisjokkenharten, geitenkaas en parmaham is een prettige variant op de klassieke tortilla Española die ik regelmatig maak. Ik had nog een stuk pittige oude geitenkaas liggen van de Terschellinger kaasmakerij, die smaakte er erg lekker in. Ik kocht het daar in Oosterend op Terschelling maar ze leveren ook aan veel biologische winkels ‘aan de wal’. Mocht je het een keer zien liggen? Zeker het proberen waard! 

Ingrediënten
voor 1 frittata voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten

 • 5 eieren
 • 2 el crème fraîche
 • 4 artisjokkenharten uit blik
 • 8 romatomaatjes
 • 4 plakjes parmaham
 • 75 gr geraspte geitenkaas of andere kaas
 • 2 el bieslook
 • peper en zout
 • olijfolie

Verwarm de grill van de oven voor op 220 graden.

Roer de crème fraîche los en klop er 1 ei doorheen, voeg daarna de andere eieren toe en klop het goed los. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de geraspte kaas en de fijn geknipte bieslook toe.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes parmaham tot ze licht krokant zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje. Halveer de tomaatjes en de artisjokkenharten.

Maak de koekenpan schoon, verhit wat olijfolie in de pan en giet het eimengsel erin. Leg de tomaatjes en de artisjokkenharten er bovenop, breek de ham in stukjes en verdeel deze er ook over. Bak de frittata 5 minuten op middelhoog vuur en zet de koekenpan daarna nog zo’n 10 tot 15 minuten in de oven. De frittata is klaar zodra de bovenkant gestold is en stevig aanvoelt. Laat de tortilla op een bord glijden, knip er nog wat bieslook over en eet het met wat geroosterd brood met roomboter of een groene salade.

fritatta

 

Advertentie

2 gedachten over “Frittata met artisjokkenharten, geitenkaas en parmaham

 1. Pingback: Frittata met chorizo, geitenkaas en spinazie | Violet Kookt!

 2. Pingback: frittata paddenstoelen en taleggio | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s