Dit is echt een goeie hap na een drukke werkdag wanneer je geen tijd of zin hebt om te koken, maar wel veel zin hebt in iets lekkers! De basis van deze frittata zag ik eens voorbij komen op internet. Daar zaten eieren in chorizo, geitenkaas, venkelzaad en peterselie. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven en het moment gebruikt om de koelkast wat “op te ruimen”. Die combinatie van verschillende restjes was een bijzonder goede zet, ik heb er nog ui, aardappel en spinazie aan toegevoegd. Geef er dus vooral je eigen twist aan. Een andere lekkere combinatie is deze frittata met artisjokkenharten en krokant gebakken Parmaham.
Heb jij ook nog goede combinaties laat het me dan graag weten! Succes.
Ingrediënten
voor 1 frittata voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten
- 5 eieren
- 75 ml kookroom, 2 el creme fraiche of een scheut melk
- 1 kleine ui
- 2 aardappels
- 100 gr verse spinazie
- 150 tot 200 gr chorizo
- 75 gr verse geitenkaas
- 1 tl venkelzaad
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
Verwarm de grill van de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui en snijd de aardappels in blokjes van 1 cm bij 1 cm.
Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en bak de ui en de aardappels zo’n 5 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en bak mee totdat het geslonken is. Zet dit apart in een kommetje.
Snijd de chorizo in plakjes, bak deze 5 minuten op middelhoog vuur en gooi het vet dat eruit komt weg.
Klop in een kom de eieren met de room/melk los en breng op smaak met peper en venkelzaad. Voeg aardappel, ei, chorizo en spinazie toe en tot slot de geitenkaas en 2 el fijngehakte peterselie.
Verwarm opnieuw, op middelhoog vuur, een koekenpan met een scheut olijfolie en schenk het beslag voor de frittata in de pan. Bak zo’n 5 minuten.
Plaats daarna de pan in de oven op een richel boven het midden en bak de frittata nog zo’n 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar. De frittata is klaar zodra de bovenkant gestold is en stevig aanvoelt.Garneer met wat peterselie. Serveer met een frisse groene salade.
Pingback: frittata paddenstoelen en taleggio | Violet Kookt!