Deze saláta horiátiki is lekker, makkelijk te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig. Hij is bijvoorbeeld lekker bij de Moussaka maar ik eet hem ook vaak bij een AGV’tje ( aardappels-groente-vleesje).
Ingrediënten:
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten
- 1 komkommer
- 3 trostomaten
- 25 Kalamata olijven
- 100 gram feta, ik ben fan van Dodoni feta
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 el rode wijnazijn
- 1 tl gedroogde oregano
- zout & peper
Roer voor de dressing de olijfolie, de rode wijnazijn en de oregano met wat zout en peper door elkaar.
Snijd de feta in blokjes, de tomaat in partjes, de komkommer in blokjes, snipper de rode ui en doe dit samen met de olijven in een schaal en besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing.
Pingback: Moussaka | Violet Kookt!
Heerlijk, zo’n Griekse salade. Serveer je er ook zon en warmte bij?
LikeLike