Wederom een succesrecept van ZTRDG. Deze kleurrijke en winterse vega salade is bijzonder smaakvol! Serveer deze salade als voorafje of maak een grotere portie voor een hoofdgerecht. Ik kocht om deze salade te garneren een mooi gerijpte en stroperige balsamico. Het is een kleine diepte-investering maar de smaak is fantastisch en niet te vergelijken met een “gewone” balsamico. Winterpostelein is vaak lastig te krijgen, rond Kerst hebben de meeste groenteboeren het wel, maar afgelopen weekend kon ik het niet vinden en gebruikte ik veldsla, een prima alternatief.
Ingrediënten
maaltijdsalade voor 4 personen of voorgerecht voor 6-8 personen | bereidingstijd 40 minuten
- 1 kleine flespompoen
- 4 bietjes
- olijfolie
- zout en peper
- verse tijm
- 1 teen knoflook
- 2 stronkjes rood- of witlof
- handje bosbessen
- handje walnoten
- 250 gr geitenbrie op kamertemperatuur
- 1 bosje winterpostelein of veldsla
- 4 el mooie gerijpte balsamico
- 4 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snij ze in partjes. Was en snij de flespompoen (schillen niet nodig) in hapbare parten. Leg de bietjes in een overschaal of op een braadslee, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper, de gehakte tijm en knoflook en zet in de oven. Voeg na 10 minuten de pompoen toe die op dezelfde manier gemarineerd is als de bietjes en rooster ze samen nog zo’n 20 tot 25 minuten in de oven. Verdeel de lof in losse blaadjes. Snij de geitenbrie in plakjes. Verdeel de geroosterde groenten uit de oven samen met de lofblaadjes en postelein of veldsla nonchalant op de borden. Strooi er wat bosbessen en grofgehakte walnoten over. Leg bovenop een plak geitenbrie en besprenkel de salade met olijfolie en balsamico.
Bron: ZTRDG