Bramentaartjes

Bramentaartje

 

 

 

 

 

 

 

Hele mooie dikke bramen vond ik gister, ik had wat deeg over van de Zwiterse notentaart dus freubelde deze bramentaartjes in elkaar, very easy! Maak ze bij voorkeur met een vanillestokje i.p.v. vanille extract.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 60 minuten

  • 4 klant en klare taartbodempjes óf maak zelf 4 taartbodempjes van +/- 10cm doorsnede.
  • Hiervoor heb je nodig:
  • 110 gr bloem
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • flinke snuf zout
  • 1/2 ei (bewaar de andere helft om de taartvormpjes mee te bestrijken)
  • 75 gr koude roomboter, in kleine blokjes
  • Bakje bramen
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr slagroom
  • 1/2 vanillestokje of vanille extract
  • 50 gr suiker
  • 4 el bramen- of frambozenjam

Voor het deeg: Meng de bloem met een 1/2 ei, de boter, de basterd- en vanillesuiker en een snufzout in de keukenmachine tot een soepel deeg of kneed het met de hand.

Vet de bakvormpjes in, rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee en laat de beklede vormpjes zo’n 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bak taartboddempjes daarna in het midden van de oven in zo’n 30 minuten gaar en dek ze af met aluminiumfolie als ze te snel donker worden. Laat ze na het bakken volledig afkoelen.

Voor de vulling: Klop de slagroom met de suiker, het merg uit het vanillestokje of een 1/2 theelepel vanille extract stijf. Klop daarna de mascarpone er door heen tot een luchtig mengsel. Verdeel het over de taartbodempjes. Smelt de jam in een pan op laag vuur, neem van het vuur en schep de bramen erdoor. Verdeel de bramen over de taartjes en serveer meteen!

Bramentaartje 3

 

Advertenties

One thought on “Bramentaartjes

  1. Pingback: Romig notentaartje met rabarber | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s