Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella

gemarineerde puntpaprika met buffelmozarellaWeer een heerlijk en simpel recept uit het boek van Ottolenghi maar misschien wel een tikkeltje zomers voor deze tijd van het jaar. Investeer in goede mozarella en mooie olijfolie en appelazijn en je hebt een heerlijk voorgerecht!

Ingrediënten:
voorgerecht voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten + 2 uur wachttijd

  • 4 puntpaprika’s
  • 50 ml mooie olijfolie
  • 2 1/2 el fijngesneden koriander
  • 2 1/2 el fijngesneden platte peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 el appelazijn
  • 50 gr rucola
  • 1 bol buffelmozzarella
  • grof zeezout en zwarte peper

Verhit de oven tot 200 graden. Leg de paprika’s naast elkaar op een bakplaat, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper. Vermeng alles goed en rooster de paprika’s 10 tot 15 minuten, tot ze zachter worden en de schil iets gaat kleuren.

Roer intussen de koriander, peterselie, knoflook, azijn en olijfolie door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper en proef de marinade. Alle smaken moeten uitgesproken zijn. Leg de warme paprika’s in een schaal, giet de marinade erover en laat ze minstens 2 uur bij kamertemperatuur marineren.

Verdeel voor het opdienen de paprika’s en rucola op een schaal en sprenkel de marinade erover. Breek de mozzarella in flinke stukken en verdeel ze over de paprika’s.

Bron: Het kookboek van Ottolenghi

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s