Romig notentaartje met rabarber

notentaartje
Nog een leuk last minute recept voor de Pasen, notentaartjes met rabarber! Dit recept is weer een oudje uit de Delicious en maak ik regelmatig in het rabarberseizoen. De krokante bodem gemaakt van hazelnoten is heerlijk en de volle kwark gemengd met rabarber geeft een mooie romige smaak zonder dat het baggerv… is.
Deze éénpersoons-taartvormpjes zijn de moeite waard om aan te schaffen als je het leuk vindt om dit soort taartjes te maken. Je kunt ze al voor een paar euro vinden bij o.a. de HEMA en in veel kookwinkels. Als je de keuze hebt, kies dan de vormpjes met een losse bodem (en doe ze niet in de afwasmachine, dan zitten ze vol met roest weet ik uit ervaring :s ) Eerder maakte ik in deze vormjes al deze 2 toppertjes: lemon meringue taartjes en de bramentaartjes.

Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten wachttijd + 30 minuten oventijd

  • 200 gr bloem
  • 100 gr blanke hazelnoten, fijngemalen
  • 150 gr suiker
  • 100 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • 40 ml melk
  • 2 stengels rabarber, in stukken van 4 cm gesneden
  • 300 ml volle kwark

Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 gr suiker, boter, eidooier, melk en een flinke snuf zout een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 185 graden.
Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot een dikte van 1/2 centimeter. Bekleed 6 ingevette kleine taartvormpjes van een doorsnede van 8-10 centimeter en een uitneembare bodem met het deeg.  Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met overjarige bonen of rijst. Bak de bodems 15-20 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de vulling en bak de bodems in nog eens 5-10 minuten goudgeel, krokant en gaar. Laat ze afkoelen.

Los in een steelpan in 75 ml water de rest van de suiker op. Snijd intussen de rabarbarstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm. Kook de rabarber in de suikersiroop in 2 minuten beetgaar. Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest va de rabarber in nog 2-3 minuten stuk koken tot een dikke compôte. Laat de compôte afkoelen.
Roer de compôte door de kwark en verdeel over de taartbodems. Garneer met de beetgare rabarber.

Bron: Delicious

Romig notentaartje met rabarber

Advertenties

One thought on “Romig notentaartje met rabarber

  1. Pingback: Hangop met rabarber-aardbeiencompote | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s