Dit is één van mijn favoriete voorgerechtjes om te serveren als er mensen komen eten. De pestoflensjes vallen vaak goed in de smaak, je hebt weinig ingrediënten nodig en je maakt ze in een handomdraai!
Ingrediënten
voor 4 personen, 12-16 stuks | bereidingstijd 25 minuten
- 120 ml melk
- 115 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 2 el pesto
- 125 ml crème fraîche
- 75 gr gerookte zalm
- 15 gr pijnboompitten, roosteren
- zout en peper
- een flinke hand verse basilicum
- Plantaardige olie om in te bakken (arachide- of zonnebloemolie)
Doe de helft van de melk in een beslagkom, voeg het zelfrijzend bakmeel, ei, pesto, zout en peper toe en mix het tot een glad beslag. Voeg vervolgens de rest van de melk toevoegen en roer alles goed gemengd is.
Snij alvast de zalm in kleine reepjes van zo’n 1 cm breed.
Verwarm 2 el olie in de pan en schep het beslag in kleine hoopjes in de pan, laat ze ongeveer 30 seconde rijzen en keer ze daarna om. Draai ze regelmatig tot ze gaar zijn. Dien de flensjes meteen op met een dotje crème fraîche, de reepjes gerookte zalm en garneer met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.
Pingback: Blini’s met gerookte zalm, zure room en dille | Violet Kookt!