Yog­hurt pan­na cot­ta

yoghurt panna cotta
Dit toetje kan niet mislukken! Het is een eenvoudige panna cotta, heel makkelijk te maken en de citroenhoning siroop met kaneel daarbij is heerlijk. Je kunt ze makkelijk in grote hoeveelheden maken en ruim van tevoren dus een ideaal dessert voor een etentje met een grote groep.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd:

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 75 gr suiker
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 4 el honing
  • kaneel
  • 4 glaasjes of panna cotta vormpjes

Week de gelatine 5 minuten in koud water.

Breng in een steelpannetje de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan.

Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel zo’n 3 minuten afkoelen tot het lobbig wordt. Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit minimaal  2 uur in de koelkast totdat de panna cotta stevig is.

Snijd 4 plakjes van de citroen, hou een halve citroen over. Pers de rest van de citroen uit. Roer in een kom de honing met 2 a 3 el citroensap tot een sausje. Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om. Wil de panna cotta er niet uit? Haal dan een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes even in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden. Schep de honing-citroensaus erover, garneer met een schijfje citroen en een snuf kaneel. Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s