Een lekker en simpel voorgerechtje uit Chez Rachel. Een leuk Frans kookboek met veel klassiekers, die vaak gemaakt zijn met een twist. De schrijfster, Rachel Khoo houdt in Parijs het kleinste huiskamerrestaurantje, La petite cuisine à Paris. Er is slechts plek voor 2. Misschien gaan we volgende week nog wel even langs voor een soufflé….
Ingrediënten
voorgerecht voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten
- 1 el roomboter
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 takje tijm
- 200 gr kippenlevertjes, schoongemaakt en de grote levertjes gehalveerd
- zout en peper
- 2 el rode wijnazijn
- 100 gr gemengde sla
- 4 vijgen, in vieren
- extra vierge olijfolie om te besprenkelen
Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak daarin de ui en de tijm op matig vuur 6-8 minuten, of tot de ui zacht is en licht gekaramelliseerd.
Bestrooi de levertjes met zout en peper. Zet het vuur hoog, voeg de levertjes toe aan de pan en bak ze ongeveer 2 minuten per kant, of tot ze goudbruin aan de buitenkant maar nog een beetje roze van binnen zijn.
Voeg op het laatst de wijnazijn toe en laat deze in 30 seconden verdampen. Verdeel terwijl de levertjes op het vuur staan de slablaadjes en de vijgen over een schaal. Schep de uien en lever (zonder de tijm) over de salade. Schenk er tot slot wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout.
Bron: Chez Rachel
Mmm Vi! Ik hoop dat jullie in Parijs een plekje kunnen bemachtigen.
Voorpublicatie uit Rob Kookt!:
“Ik spring zo op mijn fiets om verse broodjes bij Ten Broeke te halen. Daarna sjees ik verder naar Sieverink om eigengemaakte rookworsten in te slaan voor de boerenkoolmaaltijd. Dat wordt smullen met z’n allen op het verlate verjaardagspartijtje van onze oude Spaanse vriend!”
Xx
Verstuurd vanaf mijn iPhone 5S!
LikeLike