Chocolademousse

ChocolademousseOm je vingers bij af te likken dit eenvoudige recept van Cees Holtkamp. Ik heb het boek De banketbakker al een tijdje thuis liggen maar had er nog nooit wat uit gemaakt. Het assortiment van Banketbakkerij Holtkamp is mij echter wel goed bekend 🙂
De garnalenkroketten, de tompouces en voor de citroenmerenguetaart kun je me ’s nachts wakker maken! Het is een leuk boek vol met Hollandse bak klassiekers. Dit eerste experiment uit het boek is geslaagd, de chocolademousse was romig, vol en zacht!
Voor wie nog bekend is met de au bain-marie techniek: je verwarmt hierbij de ingrediënten in een kom of pan door die op of in een (andere) pan met heet of zachtjes kokend water te zetten. Dit wordt gebruikt bij ingrediënten en mengsels die geen hoge temperaturen kunnen verdragen en die bij rechtstreekse verhitting zouden schiften.
O en mocht je in de buurt zijn, de bakkerij van Holtkamp zit aan de Vijzelgracht 15 in Amsterdam, maar hun producten worden op veel meer locaties verkocht.

Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd 20 minuten + 2 uur opstijven

  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • mespuntje zout
  • 150 gr pure chocolade van goede kwaliteit
  • 250 gr slagroom, opgeklopt

Smelt de chocolade in steelpannetje, en haal de pan direct van het vuur als alle chocolade gemolten is. Klop in een beslagkom de eieren met de suiker en het mespuntje zout au bain-marie op tot het romig is. Dit duurt zo’n 5 minuten. Doe daarna de gesmolten chocolade er doorheen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom op en spatel de slagroom er doorheen. Schep het mengsel in eenschaal of in 6 kleine schaaltjes en laat het zo’n 2 uur in de koelkast helemaal afkoelen en opstijven.

Bron: De banketbakker van Cees Holtkamp

Chcoloademousse 2

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s