Gevulde portobello’s met gorgonzola

Gevulde portobello's met gorgonzolaIk vond mooie portobello’s bij de Turk vorig weekend maar er was helaas niet veel tijd om lang in de keuken te staan. Dit is een ideaal voorgerecht om te maken als je weinig tijd hebt.
Ik ben dol op deze reuzepaddestoelen. Eerder maakte ik de wat bewerkelijkere maar overheerlijke portobello’s met parelgort en feta. En ook de gevulde portobello’s met Taleggio en zongedroogde tomaten van Ottolenghi zijn erg lekker, maar helaas niet fotogeniek die keer dat ik ze maakte. Heb je het boek Plenty in huis? Daar staan ze in en ze zijn zeker de moeite waard om te maken. Eet smakelijk!

Ingrediënten
voorgerecht voor 4 personen | 30 minuten waarvan 20 minuten oventijd

  • 4 portobello’s
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gr gorgonzola
  • 1 flinke sjalot in flinterdunne ringen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • eventueel salade en walnoten om te garneren
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminumfolie.
Verwijder de steeltjes uit de portobello’s en bestrijk de paddestoelen dun met wat olijfolie. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op de bakplaat, leg op elk plakje deeg een portobello en vouw het deeg rondom de paddestoel omhoog.
Snij de gorgonzola in 4 platte stukken en vul hiermee de portobello. Verdeel de sjalotringen hier overheen, evenals de tijmblaadjes en wat peper. Besprenkel tot slot het pakketje met een beetje olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in zo’n 20 á 25 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de portobello’s over de borden en garneer eventueel met wat salade en walnoten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s