Hangop met granaatappel en stroopwafel

Hangop met granaatappel en stroopwafel - kopieAfgelopen oktober waren we in Marrakech. Een heerlijke plek, boeiende sights en fantastisch eten! We hadden een topverblijf met een tuin vol fruitbomen en het was leuk om te zien hoe dadels, kweeperen en granaatappels groeien. Sinds die tijd zit ik een beetje in de granaatappelmodus. Ik maakte al meerdere keren deze Perzische kippenstoof met walnoten en granaatappelpitjes.
Dit toetje vond ik in een oude Delicious, het oorspronkelijke gerecht is met peper, dat vond ik niet zo geslaagd maar verder is het een snel te maken en heerlijk fris toetje. 
Kun je geen hangop krijgen dan kun je ook goed Griekse of Turkse yoghurt gebruiken. Wil je zelf hangop maken? Schep dan 1 liter volle yoghurt in een theedoek en laat hem minstens een paar uur en het liefst een nacht boven een kom of bakje uitleggen tot een dikke hangop.
Hieronder een foto waarop je kunt zien hoe dadels en granaatappels groeien.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachttijd

  • 500 ml hangop
  • 300 ml granaatappelsap, je kunt dit vinden in het koelvak met sappen in de supermarkt, ik gebruikte granaatappelsap van het merk Healthy People
  • 1 tl allesbinder
  • 2 stroopwafels of 10 mini-stroopwafels, in dunne reepjes gesneden
  • pitjes van 1 granaatappel of een bakje granaatappelpitjes á 200 gr

Kook het granaatappelsap op middelhoog vuur in tot ongeveer de helft. Voeg dan 1 tl allesbinder toe en kook het nog 1 minuut door op laag vuur tot er een stevige siroop ontstaat. Laat het helemaal afkoelen.

Verdeel de hangop over 4 bordjes, besprenkel de hangop met de granaatappelsiroop en garneer het met de stroopwafelreepjes en de granaatappelpitjes. Geef de rest van de granaatappelsiroop erbij.

Bron: Delicious

Granaatappelboomdadelboom

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s