Gegrilde groene asperges met Parmezaanse kaas

gegrilde groene asperges met parmezaanse kaasHoera het is weer aspergetijd! Witte asperges worden normaliter pas half april geoogst  maar door de laffe winter steken ze nu al de kop op in de winkels en op de markt. Met de groene asperges doe je me een groter plezier dan met de witte maar ik wil ze elk jaar altijd wel graag in ieder geval één keer eten. De groene asperges maak ik vaak als bijgerecht, ze hebben het grote voordeel dat je ze niet hoeft te schillen en ze zijn heel snel klaar. Als je de keuze hebt, kies dan voor de dunnere groene asperges, die zijn smaakvoller. Grill ze niet te lang, dan behouden ze hun bite en verschrompelen ze niet. Eet smakelijk en ze combineren erg goed bij het recept van de lamsbout die ik gisteren plaatste.

Ingrediënten
bijgerecht voor 4 personen | bereidingstijd: 10 minuten

  • 500 gr groene asperges
  • 1/2 citroen
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vierge
  • zout

Was de asperges en verwijder de harde onderkantjes, dit is vaak zo’n 2 á 3 cm.
Verwarm een grillpan op redelijk hoog vuur, leg de asperges op een rijtje in de pan en grill ze in zo’n 5 minuten gaar. Blijf ze continu omdraaien. Voeg nog geen olijfolie toe, dat gaat roken in een hete grillpan! Leg de asperges als ze gaar zijn in een (verwarmde) schaal en garneer ze met lekkere olijfolie, wat citroensap, zeezout en Parmezaanse kaas.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s