Een fantastisch zomers recept met surf & turf dat goed past bij het mooie zomerweer van a.s. weekend! Helaas heb ik geen frituurpan, en misschien is dat maar beter ook…., maar sinds kort heb ik ovenfriet ontdekt, van Aviko. Smullen en erg lekker in combinatie met deze kabeljauw omwikkeld met pancetta en een frisse tomatensalsa. Serveer er een frisse groene salade bij voor wat extra vitamine en natuurlijk een lekkere witte wijn 🙂
Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd: 40 minuten
- 2 kabeljauwfilets à 150 gram per stuk
- 2 à 4 plakken pancetta, rauwe ham zoals Parma- of Serranoham
- olijfolie
- 4 pomodori- of trostomaten
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- 1 el kappertjes
- enkele takjes basilicum
- olijfolie extra vierge
- aceto balsamico
- salade
- (oven) frietjes
Ontvel de tomaten door ze kort, een minuutje, in kokend water onder te dompelen. Snijd vantevoren een kruisje aan de onderkant van de tomaat, dan haal je het vel er daarna gemakkelijk af. Verwijder het zaad en snijd de tomaten in niet te kleine blokjes.
Leg de tomaten in een ovenschaal en meng ze met de knoflook, de gesnipperde sjalot en de kappertjes en besprenkel het geheel met mooie olijfolie en grof zeezout.
Zet het mengsel voor het serveren 15 minuten in de oven op 140 graden. Je kunt de tomatensalsa overigens ook goed koud serveren. Neem het na 15 minuten uit de oven, bestrooi met wat gescheurde basilicumblaadjes en schep de salsa goed door. Besprenkel met wat extra olijfolie en wat aceto balsamico.
Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en omwikkel ze met de ham. Bak de kabeljauwfilets op middelhoog vuur in olie of boter in zo’n 5-10 minuten gaar, afhankelijk van hoe dik je kabeljauwfilets zijn.
Bereid de friet volgens de beschrijving op de verpakking en maak er eventueel nog een lekkere groene salade bij!