Chocolademuffins

choco muffins3Ik was op zoek naar het ultieme recept van double chocolate muffins. Misschien ken je die ernorme muffins van de Starbucks met harde stukjes chocolade en nog een beetje druipende zachte chocolade binnenin. Die muffins had ik bedacht te maken maar de zoektocht op het internet en tussen mijn pakweg 60 kookboeken strandde omdat ik niet kon vinden wat ik zocht. Tot ik op een helder moment dacht: laat ik bakgoeroe Mannin van http://www.baksels.net het eens vragen. Mannin, die voglens mij een nog grotere kookboeken-boekenkast heeft dan ik en expert is op het gebied van bakken, stuurde me 3 recepten toe, zo ook dit succesrecept!
De muffins waren goed
gelukt, zo vonden ook de collega’s voor wie ik ze maakte.
Tot slot nog een vraag: heeft iemand nog een goede tip voor het heel houden van de stukjes chocolade, deze smolten bij mij vrij snel.  

Ingrediënten
voor 10 stuks | bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijdchocolade muffins

  • 250 gr bloem
  • 2 1/2 tl bakpoeder
  • 30 gr cacaopoeder
  • 150 gr kristalsuiker
  • 175 gr pure chocolade, gehakt
  • 1 ei
  • 125 gr zure room
  • 185 ml melk
  • 90 gr roomboter, gesmolten
  • muffinbakblik + vormpjes

Verwarm de oven voor tot 180 graden en plaats de muffinvormpjes in het muffinbakblik.

Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder in een grote kom, roer de suiker en 125 gr van de chocolade erdoor en maak een kuiltje in het midden.
Meng in een andere kom het ei, de zure room, de melk en de gesmolten boter en giet dit mengsel in het kuiltje. Roer het door met een grote lepel tot alles net gemengd is.  Meng het niet te lang, het beslag hoort vrij klonterig te zijn.

Schep het beslag in de muffinvormpjes en strooi de rest van de chocolade erover. Bak de muffins in zo’n 15 tot 20 minuten gaar en check voor de zekerheid even met een satéprikker of ze klaar zijn.Chocolade muffins 4

Bron: Van de Bakker van Leanne Kitchen

 

Advertenties

2 thoughts on “Chocolademuffins

  1. Na het succes van de blueberry muffins heb ik ook deze geprobeerd.. Ze zijn er goed gelukt en zagen er heerlijk uit door de chocostukjes erop. Zoetekauw die ik ben, ik doe volgende keer wel ietjes meer suiker erin.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s