Aardbeientaart

Aardbeientaart close upHet is nu de perfecte tijd voor Hollandse aardbeien. Ik vind de Lambada aardbeien uit het zuiden van ons land het lekkerst, deze zijn verkrijgbaar bij de groenteboer. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ze ruiken heerlijk en de smaak is fantastisch lekker zoet! Deze aardbeientaart eet ik al sinds ik me kan heugen dus overbodig te vermelden dat het een succesnummer is. Mijn “Oma Schattebout” maakte hem vroeger voor me, mijn moeder maakt hem nog steeds en nu maak ik hem ook. Je maakt hem snel en ook het aantal calo’s valt reuze mee.
Nog een tip: laat de taartbodem niet te lang liggen nadat hij is afgekoeld en maak hem meteen op als hij op kamertemperatuur is, anders droogt hij uit en dat is zonde. De taart kun je prima 2 dagen in de koelkast bewaren en een taartpunt is heerlijk met een dot slagroom. 

Ingrediënten
voor 10 stukken | bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd + 15 minuten wachttijd

  • 120 gram margarine, op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 130 zelfrijzend bakmeel
  • 3 bananen
  • 1 zakje taartina, te koop in de supermarkt bij de bakproducten
  • 225 ml rood sap, bijvoorbeeld granaatappel-framboos van Healty People of roosvicee
  • 1 flinke doos aardbeien, zo’n 500 gr
  • bakvorm (zie foto)

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix in een kom de margarine, witte basterdsuiker en de vanillesuiker goed door elkaar, voeg daarna één voor één de eieren toe. Mix flink lang zodat het deeg luchtig wordt. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag nog een minuutje door.
Bak de taart in zo’n 25-30 minuten gaar. De taartbodem is klaar als de korst van de rand komt te staan. Haal de taart direct uit de vorm wanneer hij klaar is en pas op dat je je handen hierbij niet brandt!

Laat de taartbodem even afkoelen en maak hem daarna op met plakjes banaan en de aardbeien.
Voor de taartina: Neem 225 ml rood sap en houd 3 el apart. Meng de inhoud van het zakje taartina met de 3 el sap in een kommetje. Verwarm de rest van het sap in een steelpannetje en neem de pan van het vuur zodra het kookt. Giet het papje erbij en breng het geheel onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Laat de gelei iets afkoelen en verdeel dit over de taart.  Na een kwartiertje kan de taart worden  aangesneden!aardbeientaart

Dit is voor deze taart een handige taartvorm, te koop bij blokker, bol.com etc. voor een paar euro.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s