Voor de liefhebbers: hierbij nog een lekker receptje met zeekraal van het Terschellingse wad. Ben je op zoek naar een hoofdgerecht met zeekraal? Probeer dan eens deze kabeljauw op een bedje van venkel en zeekraal.
Deze gepofte honingtomaatjes zijn ook een lekker bijgerecht of super door een salade.
Ingrediënten
voorgerecht 4 personen | bereidingstijd 20 minuten + 40 minuten wachttijd
- 200 gr zeekraal (te koop bij de visboer, soms bij AH of zelf plukken in Zeeland of op de Wadden)
- 300 gr honingtomaatjes
- 200 gr gamba’s
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- citroen
- 1 el olijfolie
- 2 tl balsamicoazijn
- 1 tl kristalsuiker
- peper
- zout
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg de tomaatjes in een braadslede die is bekleed met bakpapier. Druppel er de olijfolie en de balsamicoazijn overheen. Strooi er vervolgens de suiker, een beetje zout en peper uit de molen erover.
Zet de tomaten in het midden van de oven tot ze beginnen te verschrompelen, dit duurt 30 tot 40 minuten.
Was ondertussen de zeekraal en verwijder harde delen van de takjes.
Zet 2 pannen op middelhoog vuur, bak in 1 pan de knoflook kort aan voeg vervolgens de zeekraal toe. Bak 5 minuten aan en het schep zeer regelmatig om. Bak in de andere pan de gamba’s in zo’n 5 minuten gaar en knapperig.
Verdeel de zeekraal en de garnalen over de borden en garneer met de gepofte tomaatjes. Besprenkel de salade met het uitgelopen vocht en serveer met een partje citroen. Eet smakelijk!