Trifle van speculaas, amarenen kersen en mascarponemousse

speculaas trifle 085 (2)Een easy wintertoetje met van die lekkere amarenen! Deze kersen schijnen zuur te zijn dus uit het vuistje zijn ze niet zo geslaagd. Daarom maken de Italiaanse zoetekauwen ze graag in met een zoete siroop van amaretto. Met een romige mascarponemousse en speculaasbrokken maak je er razend snel een mooie trifle van. De amarenen uit de pot zijn overigens vaak alcoholloos. Ze zijn helaas niet overal goed verkrijgbaar. Probeer eens een Italiaanse delicatessenwinkel, de groothandel, de Turk (daar vond ik ze) of de supermarkt rond Kerst. Kun je geen amarenen vinden, dan kun je ook kersen op siroop gebruiken. Ook zou je cantuccini’s kunnen gebruiken in plaats van speculaas. Buon appetito!

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten

  • 100 gr amarenen kersen of kersen op siroop
  • 150 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • 12 speculaasjes

Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Voeg de suiker toe aan de slagroom en klop dit tot een lobbige massa. Spatel hier de mascarpone door en roer het goed door elkaar. Verkruimel op de bodem van de glaasjes de speculaasjes, schep de mascarponeroom erop, vervolgens de amarenen en garneer tot slot met nog wat speculaaskruimels.

Bron: aangepast recept van Le Perron

speculaas trifle

Advertenties

One thought on “Trifle van speculaas, amarenen kersen en mascarponemousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s