Vruchten-amandelcake

Vruchten-amandelcake close-upDeze goedgevulde cake met zuidvruchten, appel en noten op basis van amandelmeel komt uit het fijne boek Home Baked van Yvette van Boven. Een successnack én nog gezond ook want er zitten geen gluten en snelle suikers in schrijft ze. Ik ben daar niet echt mee bezig maar kwaad kan het natuurlijk nooit om wat te matigen…  Een recept dat zeker voor herhaling vatbaar is! Mooi is ook dat je deze cake binnen een kwartier in de oven hebt staan. Succes!

Ingrediënten
voor 12 plakken | bereidingstijd 10 minuten | oventijd 45-50 minuten

  • 250 gr amandelmeel
  • 1 el kaneel of speculaaskruiden
  • 1/2 tl zuiveringszout / biocarbonate of soda / bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 100 gr gedroogde abrikozen, in grove blokjes gesneden
  • 100 gr gedroogde pruimen, in grove blokjes gesneden
  • 50 gr walnoten of pecannoten
  • 4 eieren
  • 3 flinke el honing
  • circa 75 ml water

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vermeng de eerste vier ingrediënten goed met een garde. Meng de blokjes appel, de gedroogde vruchten en de noten erdoor. Klop de eieren los met de honing en schep dat door het droge mengsel. Giet er zo veel water bij tot het een smeuïg beslag wordt. Soms is 50 ml voldoende, soms 75 ml. De zuidvruchten zullen het water opzuigen.
Vet een cakevorm van 1 1/2 liter goed in met olie en bedek met bakpapier.
Giet vervolgens het beslag in de vorm en bak de cake in zo’n 40 tot 50 minuten mooi gaar. Goed ingepakt blijft deze cake de hele week goed.

vruchtenamandelcake

Advertenties

2 thoughts on “Vruchten-amandelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s