Mensen wat is het heet! Weinig trek om lang in de keuken te staan maar uiteraard wel zin in een lekkere maaltijd, daarom hierbij het recept van een verrukkelijke, snelle en lichte couscous maaltijdsalade. Je kunt er eventueel nog een merguezworstje bij serveren en ook als bijgerecht doet ie het goed. Binnen 15 minuten draai je dit in elkaar. Ik wens je een mooi weekend.
Ingrediënten
2 tot 4 personen | bereidingstijd 15 minuten
- 250 gr couscous
- 200 gr feta
- 1 avocado
- een halve komkommer, geschild en in blokjes
- 1 à 2 lente-uitjes
- 100 gr walnoten
- flinke hand basilicumblaadjes
- flinke hand muntblaadjes
- waltnootolie of olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap + rasp
- zout en peper
Meng de couscous met 250 ml kokend water (evt. met een half blokje groentebouillon) en een flinke snuf zout. De couscous neemt het water op en wordt daardoor zacht. Laat zo’n 5 tot 8 minuten staan.
Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen. Snijd de feta, komkommer en avocado in grove blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Scheur de basilicum en munt blaadjes en meng alles door de couscous. Breng op smaak met flink wat peper, zout, citroensap en -rasp en met walnootolie of olijfolie.