Salade met roquefort, peer en krokant gebakken bacon

Salade van peer en blauwe kaas

Een klassieker, deze salade met peer en blauwe kaas, die hier vaak op tafel staat. Soms als ik heel lekkere blauwe kaas heb en een rijpe peer vind ik een dressing van enkel een mooie olijfolie vaak ook al voldoende. Deze salade is ook lekker met gekaramelliseerde peer. Verwarm daarvoor in een koekenpan een klontje roomboter en 1 theelepel suiker, bak de peer dan 2 minuutjes op middelhoog vuur. Gebruik hiervoor geen heel rijpe peer.

Ingrediënten
bij- of voorgerecht voor 2 tot 4 personen | bereidingstijd 15 minuten

  • 100 gr sla, ik gebruik vaak de Jonge bladsla met babyspinazie van de AH
  • 1 flinke rijpe handperen
  • 75 gr bacon, krokant gebakken
  • 75 gr Roquefort of een andere blauwe kaas op kamertempratuur
  • handje geroosterde walnoten

Als je van bacon houdt, grill of bak dan de bacon, je kunt dit ook weglaten. Rooster de walnoten en l de kaas.
Schil de peer, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Besprenkel de peer eventueel met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Serveer de sla in een grote schaal, meng de dressing door de sla en garneer met alle ingrediënten.

Dressing

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico azijn van goede kwaliteit
  • 1 tl honing
  • 0,5 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • zout & peper

Verwarm in een steelpannetje de balsamico azijn en laat de honing hierin oplossen, let op dat het niet gaat koken. Laat afkoelen. Heb je er geen tijd voor meng de balsamico dan met de honing in een kommetje, voeg daarna de olijfolie toe en breng de dressing op smaak met citroensap, mosterd, zout en peper.

Salade met peer en blauwe kaas

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s